Awareness

ISBT Awareness for all banking PO,Clerk,IBPS PO,Railway,SSC,IAS,OAS Exams

Q1211.
Recently,the international ratings agency Standard & Poor's (S&P's) revised the rating outlooks on 11 Indian banks and financial institutions to stable from negative. However, the outlook was still kept negative for two banks. Which two banks are these ? 
1) Indian Overseas Bank (IOB) and Syndicate Bank 2) Indian Overseas Bank (IOB) and PNB
3) SBI and United Bank of India 4) Syndicate Bank and UCO Bank
5)None of these
Answer : Indian Overseas Bank (IOB) and Syndicate Bank
View Answer

Q1212.
What is the share split that was agreed by the central board of the State Bank of India (SBI) on 24 September 2014 ? 
1) 1:5 2) 1:6
3) 1:10 4) 1:12
5)None of these
Answer : 1:10
View Answer

Q1213.
Which two Union Territories of the Indian Union achieved a unique milestone of 100% banking coverage as revealed in a meeting of Finance Ministry on 1 October 2014 ?  
1) Delhi and Daman 2) Puducherry and Chandigarh
3) Andaman and Lakshadeep 4) Puducherry and Daman
5)None of these
Answer : Puducherry and Chandigarh
View Answer

Q1214.
The new Monetary Policy Framework Agreement, which aims to change the monetary policy formulation and will also focus on inflation targeting, is proposed to be signed by which date as announced by the Finance Ministry recently ?
1) 1 January 2015 2) 1 February 2015
3) 1 April 2015 4) 1 January 2016
5)None of these
Answer : 1 February 2015
View Answer

Q1215.
What is the new growth projection for India for 2014-15 as announced by the International Monetary Fund (IMF) on 7 October 2014 ? 
1) 5.6% 2) 5.8%
3) 6.4% 4) 6.8%
5)None of these
Answer : 5.6%
View Answer

Q1216.
Japanese scientists Isamu Akasaki and Hiroshi Amano and American Shuji Nakamura were named as the winners of the 2014 Nobel Prize for Physics for inventing  -
1) LED light 2) Infra Rays
3) Optical Microscopy 4) Both 1 & 2
5)None of these
Answer : LED light
View Answer

Q1217.
American scientists Eric Betzig and William Moerner and Germany's Stefan Hell were announced as the 3 winners of the Nobel Prize October 2014. They have been honoured for their contribution in which field ? 
1) Physics 2) Chemistry
3) Medicine 4) Economics
5)None of these
Answer : Chemistry
View Answer

Q1218.
Thomas Eric Duncan the first Ebola patient diagnosed who died on 8 October 2014 thus raising enormous anxiety in that country ? He is the citizen of which country ?
1) USA 2) Liberia
3) Guinea 4) Sierra Leone
5)None of these
Answer : USA
View Answer

Q1219.
The major tribal bodies of which State on 8th September 2014 rejected the demand for a separate State called Twipraland ?
1) Maharashtra 2) Tripura
3) Assam 4) Arunachal Pradesh
5)Madhya Pradesh
Answer : Tripura
View Answer

Q1220.
Recently,Indian government on 9 September 2014 signed a MoU in traditional medicines with which country ?
1) USA 2) China
3) Japan 4) Israel
5)Bangladesh
Answer : Bangladesh
View Answer


Suggested Links

Banking Quiz Daily Quiz

Find us on Facebook